Nyhetssak 1

Jørgensen ansatt som daglig leder i Fotballstiftelsen

Hege Jørgensen er ansatt som daglig leder i Fotballstiftelsen. Hun har sin første arbeidsdag på Ullevaal Stadion mandag 11. april, i lokalene til NFF of NTFs datterselskap Fotball Media.

– Vi er veldig glade for at vi har fått på plass Hege og at hun kan begynne med en gang. Hun har lang fotballerfaring både som spiller og som leder i Kolbotn IL. Hun har vært styremedlem i NFF og kjenner fotballen og dens dynamikk meget godt. Hege har god erfaring i å bygge en organisasjon samt det å jobbe i team. Hun har og god dialog ut i flere av klubbene som har denne aktiviteten for rusavhengige i Norge. Hun er en utmerket kandidat, som vi er trygge på at kommer til å gjøre en god jobb for stiftelsen, sier styreleder Espen Lindmark.

Fotballstiftelsen er etablert av klubbene, og ligger ikke organisert under NFF eller NTF.

Jørgensen har i mange år hatt en sentral rolle i Kolbotn IL, både som daglig leder og sportslig leder for Kolbotn kvinner.

– Jeg gleder meg veldig til å kunne bidra for Fotballstiftelsen og kan ikke tenke meg en mer meningsfull jobb enn dette. Jeg har allerede fått oppleve en kamp mellom Sandefjord og Stabæk i forrige uke, og også fått med meg en trening med Fredrikstad i går. Jeg har dermed fått møtt noen av de fantastiske mennesker ute i klubbene, sier Jørgensen.

– Fotballstiftelsen er et viktig prosjekt som har vokst siden oppstarten i Fredrikstad i 2012, hvor Asker og Stabæk fulgte på allerede i 2013, og nå bare øker det på. Det har vært helt avgjørende å få på plass en som kan jobbe full tid med dette, sier Lindmark.

Fotballstiftelsen driver gjennom toppklubbene i Norge et lavterskeltilbud for rusavhengig rundt om i landet. Det serveres mat, snakkes om ernæring, det å være en del av noe, det samarbeides med NAV og drives fotballaktivitet på dagtid igjennom hele året.

Stiftelsen styrer i dag hele 12 klubber: Fredrikstad, Vålerenga, Lillestrøm, Stabæk, Asker, Strømsgodset, Sandefjord, Odd, Start, Haugesund, Viking og Brann, med over 150 utøvere i sving på hver økt landet rundt. Det arrangeres også to årlige landsdekkende turneringer, samt seriespill og miniturneringer.

–  Det viktigste Jørgensen skal ta tak i nå, i tillegg til tett klubbkontakt med de som er i gang, er å sikre en forutsigbar økonomi rundt dette i toppklubbene, både via politisk hold, men også gjennom lokale bidrag og ikke minst få det private næringsliv på banen sier Lindmark.

Svar