Nyhetssak 3

Braksuksess for Gatelagsturneringen

Over 200 spillere, trenere og ledere var samlet til dyst i Sandefjord hvor Toppklubbenes lag for rusavhengige målte krefter.

Stabæk gikk seirende ut av Fotballstiftelsens turnering for rusavhengige som gikk av stabelen 7. og 8. juni. Selv om Bærums-klubben jublet høyest etter finaleseieren mot Start, var det idrettsgleden, fellesskapet og stoltheten over å bære klubbdrakta som var det alle viktigste for deltakerne.

Daglig leder i Fotballstiftelsen Hege Jørgensen kunne fornøyd konstatere at turneringen ble svært vellykket.

– Det er første gang vi arrangerer en turnering av et slikt omfang. Nå er vi oppe i 12 lag, så turneringene får en helt annen dimensjon enn tidligere. Det har vært en utrolig opplevelse å få ta del i den enorme idrettsgleden både utøvere og trenere har vist i løpet av disse dagene. Jeg blir faktisk skikkelig rørt av det vi opplevde disse dagene, smiler Jørgensen.

Sandefjord er en av de ferskeste klubbene i Fotballstiftelsen, men de tok likevel ansvar for å arrangere hele turneringen. Jørgensen kan ikke få fullrost klubben nok for det flotte arbeidet de har lagt ned.

– Sandefjord som arrangørklubb har gjort en helt fantastisk jobb. Alt har gått prikkfritt for seg, og jeg må bare få benytte anledningen til å takke dem for en fabelaktig innsats.

Helseminister Bent Høie var en ivrig deltaker i arrangementet. Han var også sporty nok til å stille til kamp i landslagsdrakt mot et lag sammensatt av alle deltakerklubbene.

– At Helseministeren stiller opp på dette tolker jeg dithen at han har tro på prosjektet vårt, fortsetter Jørgensen. Det betyr selvsagt svært mye for oss, og gir stor inspirasjon til det videre arbeidet.

12 klubber har nå opprettet lag for rusavhengige. LSK, Stabæk, Strømsgodset, Odd, Haugesund, Brann, Vålerenga, Fredrikstad, Start, Asker, Viking og Sandefjord kjempet alle om de gjeveste pokalene.

Les mer:
Stabæk vant Gatelagsturneringen, Sandefjord, juni 2016 »