Nyheter

Norges viktigste førjulsaktivitet

Fotballstiftelsen har gleden av å invitere til Norges viktigste førjulsaktivitet i Telenor Arena, hvor Stabæk er sportslig ansvarlig. Fra tirsdag den 21. november klokken 12.00 spiller ca. 200 rusavhengige 7èr fotball frem til onsdag klokken 16.00.
Se vedlagte program/kamp-program

Ideen om Gatelag ble unnfanget i Fredrikstad 2010, og det første laget var i trening fra 2011. Den enkle hypotesen om at «får du folk til å stå opp om morran», og med et «tilbud på bordet» før andre alternativer bokstavelig er på banen, så har man en sjanse. Det har toppklubbene bevist over snart 7 år og 13 klubber (Fredrikstad, Moss, Ham Kam, Lillestrøm, Vålerenga, Stabæk, Asker, Strømsgodset, Sandefjord, Odd, Start, Haugesund og Brann) ledet av tidligere toppspillere som eksempelvis Morten Fevang, Erlend Hanstveit, Andre Muri og Lars Petter (Biffen) Hansen vil være aktivt deltagende I Telenor Arena.

Forsøket ble ved hjelp av private (Johan H. Andresen som for øvrig vil være tilstede) etablert og har siden oppstarten produsert bedre liv for mange. Fordi det er slik at 200-250 rusavhengige ikke tar feil hver uke når det gjelder trening. De gjør det offentlige hjelpeapparatets spådommer til skamme. Vi opplever liten «unnasluntring» og at folk kommer igjen og igjen. Og til alles glede har nå etterhvert det ordinære hjelpeapparatet sett verdien i det å spille på lag. I dag fungerer NAV og ruskonsulenter som våre materialforvaltere og scooter, hvor treneren er har en tillitsmannsrolle/bindeledd mellom utøvere og det offentlige.

Vi blir for øvrig i Q1 2018 – 17 etablerte lag, og målet er Q4 2018 at det er lag blant 20 av toppklubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen.

Hver uke produserer vi over 2000 rusfrie timer, og det er noe med å kjenne på det å være rusfrie og føle seg verdsatt. Det gjør tydeligvis noe med en, såpass setter det spor at vi som driver har måttet sette «overgangsvinduet på åpen gløtt hele tiden». Fotballfamilien er heldige sånn, vi har i egenskap av våre sponsorer veldig mange bedrifter som bidrar med arbeidsplasser (ordinære, eller tilrettelagt) når noen føler seg sterke og modne nok for å forsøke et ordinært liv. Grovt overslag så har vi nok siden starten i 2011 produsert 60-70 stykker tilbake i normal gjenge – være seg skole eller jobb og familie.

Vi tror det er et bra antall, det bekymrer oss også mindre om vi eventuelt skulle vinne en slik statistikk. Vi er stolte av det vi har samlet opp, fått noen fra å krabbe til å komme opp å stå. Vi driver egentlig med gjenvinning. Gjenvinning av ressurser, ikke resirkulering av problemer. Og det hele kom i stand mot bedre viten og i ren naivitet med troen på at fysisk aktivitet kan virke lindrende – på mye! Det er åpenbart at fysisk aktivitet er bra for samfunnet generelt, så hvorfor i all verden skulle ikke det gjelde også for denne gruppen spesielt?

Dere inviteres derfor til ved selvsyn å ta del i Norges viktigste aktivitet før jul og vi håper å se dere i Telenor Arena. Enten for å støtte deres lokale lag, eller få innblikk i de enkelthistorier som finnes.

Rent praktisk vil vi onsdag klokken 10.00 også få besøk av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

For å sikre at vi kan bistå dere med de gode historiene, og behandle våre utøvere på en best mulig måte ber vi dere kontakte Morten Nyborg (grunnlegger) på mobil 47700093, eller mail morten@g2m.no. Han vet hvilke utøvere som har ulike reservasjoner for eksponering og vil kunne bistå dere for å få dette her til på en flott måte for alle.

Vi håper at så mange som mulig av våre venner i media bidrar med å hjelpe oss til at ballen fortsetter å rulle til beste for det vi kaller offensiv rusomsorg.

Sees i Telenor Arena den 21 og 22 november.

 

Sportslig hilsen

Stabæk Fotball                             Fotballstiftelsen