Nyheter

Ledertroika ansatt i Fotballstiftelsen

Fotballstiftelsen har ansatt Hedda Bie (43) som daglig leder og Selim Michael Emeci (30) som utviklingssjef.

Fotballstiftelsen, som driver fotballag for rusmiddelavhengige, er en ideell stiftelse med formål å skaffe midler og yte støtte til fotballklubber i de to øverste divisjonene på dame- og herresiden. Stiftelsen har en visjon om å bidra til et liv uten rus.

 

Hedda Bie kommer fra stillingen som prosjektleder/seniorrådgiver i Helsedirektoratet.  Hun brenner for å bidra til at fotballklubbene skal gjøre en forskjell for rusmiddelavhengige, og hennes kompetanse vil være viktig i samhandlingen med det offentlige.

Selim Emeci kommer fra arbeids– og inkluderingsbedriften Enter Kompetanse i Drammen hvor han har jobbet som prosjektmedarbeider. Her har han hatt en nøkkelrolle i samarbeidsprosjektet der Strømsgodset, NAV, rustjenesten og Enter Kompetanse samarbeider om å hjelpe gatelagsspillere ut i arbeid og utdanning.

Fotballstiftelsens styre har landet på et team som har sterke egenskaper innen relasjonsbygging, utvikling av stiftelsen og som har god og relevant erfaring. Begge kandidatene vil bidra til at enda flere rusmiddelavhengige skal få en bedre hverdag, i tett samarbeid med klubbene.

Styret i Fotballstiftelsen gleder seg til deres oppstart. Vi mener deres bakgrunn og styrke med prosjektledelse og utfordrende arbeid med å få folk til å jobbe sammen for å oppnå konkrete mål er viktig.

Vi har fem viktige målsetninger nå, forteller styreleder Marianne Smith Magelie.

  • Fotballstiftelsen ønsker seg en plass på Statsbudsjettet for 2020 for drift av Gatelagene
  • Videreutvikle samarbeidet med NAV for arbeidstrening som en kontinuerlig prosess
  • Vi er i dag 17 klubber og ønsker å utvide med 3-5  nye klubber de påfølgende år på herre- og damesiden innenfor de to øverste divisjonene og med fokus på et jenteløft
  • Utvikle bedre dokumentasjon for å synliggjøre klubbenes resultatoppnåelser
  • Få på plass en eller flere private aktører både som samarbeidspartnere, men også som ligasponsor

Bie og Emeci gleder seg til å starte i jobben
Gatelagene er et glimrende eksempel på hvordan idretten viser samfunnsansvar og samarbeider med offentlige, private og frivillige aktører for å skape en bedre hverdag for mange. Jeg synes det er fantastisk å se hvordan Gatelagene bringer mestring, mot, felleskap, respekt og glede for spillerne først og fremst, men også for heiagjengen av venner og familie, sier Hedda Bie. Jeg er veldig glad og stolt over å få jobbe med dette framover.

– Jeg har alltid jobbet med ting som betyr noe for samfunnet og har et brennende engasjement for felleskap og inkludering. Vi er til for spillerne og det skal vi formidle gjennom handling i årene som kommer. Jeg er utrolig takknemlig for denne muligheten jeg har fått og gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven, sier Emeci.

For nærmere informasjon kontakt gjerne:

Daglig leder Hedda Bie: mobil 9488 0835

Styreleder Marianne Smith Magelie: mobil 9226 1332

 

Bildet viser fra venstre:
Selim Emeci/utviklingssjef, Marianne Smith Magelie/styreleder og Hedda Bie/daglig leder