Nyheter

Fredrikstad seriemester 2018

Det er årets siste seriekamp på Fredrikstad stadion for gatelaget. Resultatet av seriespillet er allerede gitt, Fredrikstad Fotballklubb ruver øverst på tabell 1 med 9 seire og ett tap. En strålende sesong for gatelagenes veteranlag og en verdig vinner av seriepokalen, som i år ble delt ut av a-lagets trener Per-Mathias Høgmo.
Gulloppskriften
Dagens motstander er Moss. Moss vartet opp med godt seriespill i forrige kamp, så det er duket for en god avslutning på sesongen. Solskinn til tross, med kun 4 spillere klare for avreise fra Moss, ble dessverre kampen vunnet på walkover. I stedet for en siste seriekamp ble sesongen avsluttet med treningskamp, side om side med Fredrikstads A-lag, og med heiagjeng fra kommunen.
Når man ser denne svette og blide gjengen fra Fredrikstad stå der ute på matta å bli hyllet som seriemestre 2018, er det lett å bli nysgjerrig på hva gulloppskriften er.
«Gulloppskriften, nei, den kan jeg ikke gå ut med, sier Lars Petter Hansen, Fredrikstads mangeårige trener og støttespiller, med et skjevt smil. Faktisk er det flere lag som er bedre enn oss, men vi vinner på samhold og styrke, sier han. Mitt motto er å gjøre det enkelt og å spille tøft og reint».
Møte mellom likemenn
Det er en voksen gjeng som utgjør Fredrikstads gatelag. Med en snittalder på 35+ er det mye erfaring i laget. Mange av spillerne har vært med helt fra start i 2011, samtidig legger klubben til rette for nye spillere. «Vi har gått fra tre til fem treninger i uka, der tirsdagene og torsdagene er tilrettelagt for de ferskeste spillerne.», forteller Lars Petter.
Med fem treninger i uka, får nye og erfarne spillere et godt tilbud. Samtidig blir samhandlingen med Fredrikstads a-lag og trener Per-Mathias Høgmo trukket fram som en viktig motivasjonsfaktor for spillerne.  «Det at du lytter til hva jeg har å si og at vi møtes som likemenn her på stadion, betyr enormt mye, Per-Mathias, sier en Fredrikstad-spiller over seierskaken.
Suksessformel
I møtet med spillerne er det tydelig hvor viktig gatelagsfotballen er. Motiverte og dedikerte spillere er selvsagt nøkkel til suksess. Samtidig pekes det på hvor viktig det er med kontinuitet på trenersiden og godt samarbeid med kommunen. Høgmos engasjement i gatelaget blir også beskrevet som gull.
Når man snakker om suksess med Fredrikstads lag, er det ikke fotballseierne som først blir nevnt. Det er alle de små skrittene og hverdagsseierne, hver for seg og til sammen, som veier tyngst og blir fremhevet. Når det er sagt er det tydelig at det også smaker godt med en serieseier. Med nye klubbjakker med Fredrikstad Fotballklubbs logo strøket på av lagets trener med stor presisjon, er laget klar for videre utvikling på og utenfor banen.
This image requires alt text, but the alt text is currently blank. Either add alt text or mark the image as decorative.