Nyheter

Turneringsseier til Lillestrøm, Start, Sandefjord og HamKam under julens vakreste eventyr

Årets andre nasjonale turnering gikk av stabelen denne uken! 

Det har i løpet av to fantastiske dager i Tønsberg blitt spilt 80 kamper fordelt på 16 lag og ca 250 utøvere. Gatelagene har levert fotballfest, glede og kameratskap!

Turneringen ble offisielt åpnet da Tønsbergs ordfører Petter Berg og stortingsrepresentant i Helse- og omsorgskomiteen Erlend Larsen fikk ta hvert sitt straffespark på Sandefjords eminente gatelagskeeper.

Måten turneringen ble spilt på denne gangen var at hvert eneste lag gikk til et sluttspill basert på resultater i det innledende gruppespillet. Dermed fikk turneringen vinnere i fire forskjellige sluttspill. Under hele turneringen ble det servert mat fra våre gode samarbeidspartnere i Orkla som sørget for at utøverne til enhver tid hadde mulighet til å fylle på energilagrene. De gode folkene i Rotary må også hedres i denne sammenheng for å ha stilt opp mannsterke og sørget for en sømløs tilstrømning av mat og drikke i tillegg til renhold under hele turneringen. En stor takk rettes også til Frelsesarmeen som leverte suppe og kaffe begge dager, og en takk til deres gode hjelpere for god service under hele turneringen, det være seg transport, rydding og sjauing.

Dag 1 av turneringen ble avsluttet med gallamiddag på hotellet der det ble servert juletallerken og underholdning i verdensklasse fra egne rekker! Fra scenen ble det levert rap og opera fra spillere i Brann og Asker som satte et verdig punktum på en fantastisk første turneringsdag.

På sluttspilldagen ble duellene litt tøffere og ansiktsuttrykkene morskere, nå skulle det spilles om gull.

I D-sluttspillet var det til slutt Hamkam som trakk det lengste strået. Etter å ha slått blandingslaget Notodden/Haugesund i semifinalen møtte de Tromsø i finalen. Dette ble en jevnspilt og tøff batalje som til slutt endte med 2-1 seier til Hedmarkingene.

I C-sluttspillet var det laget fra hvalfangerbyen som stakk av med seieren. Sandefjord slo Start komfortabelt i semifinalen og fortsatte den gode trenden mot Moss i finalen. Likevel er det ikke puljevinnerpokalen Sandefjord kommer til å huske best fra denne turneringen. Laget vant også Orklas Fair Play-pris. Denne prisen ble utdelt på bakgrunn av dommernes karakterbedømmelse av lagene etter hver kamp under hele turneringen. Det var til slutt en litt rørt gjeng Sandefjord som kunne erkjenne at de hadde vært det laget med høyest poengscore for fair play blant dommerne.

B-sluttspillet ble vunnet av laget fra Kristiansand. Start har hatt en eventyrlig framgang i de seneste turneringene og kunne til slutte krone det hele med en meget god førsteplass i B-sluttspillet der de slo Asker. Fortsetter laget denne utviklingen kan de fort være en av outsiderne til å vinne en av neste års turneringer.

Det er naturlig nok slik at det gjeveste er seier i et A-sluttspill. I et sluttspill med lag som Strømsgodset, Brann, Stabæk og Lillestrøm var det til slutt sistnevnte som dro i land seieren. Lillestrøms gatelag som også liker å kalle seg «løse fugla» har i løpet av høsten blitt seiersvante og vant Pulje B i østlandsligaen for gatelag. Etter å ha slått Stabæk 1-0 i semifinalen, ventet Brann i finalen. Dette ble en meget god og tøff kamp der begge lag hadde sine sjanser. Lillestrøm var mer effektive denne gangen og kunne til slutt slippe jubelen løs etter å ha slått Brann 2-0.

Alt i alt har det vært to flotte dager på FIX Arena i Tønsberg. Fotballstiftelsen og Strømsgodset Toppfotball som var sportslig ansvarlig for turneringen ønsker å takke alle som har bidratt, det være seg spillere, trenere og frivillige som gjorde til at dette faktisk ble julens vakreste eventyr.

Foto: Marie Charlotte Lund
Foto: Marie Charlotte Lund
Foto: Marie Charlotte Lund
Foto: Marie Charlotte Lund