Nyheter

Reisebrev fra Gran Canaria

Sandefjords gatelag har vært på treningsleir. Les deres reisebrev fra turen.

SANDEFJORD FOTBALL GATELAG

Treningsleir Gran Canaria (Arguineguín)

08.12.18 – 15.12.18

Lørdag:

Endelig var dagen her og en veldig spent og lykkelig gjeng på 12 spillere og 4 ledere møtte opp på Torp Flyplass kl 15.30 for innsjekk og tur til Gran Canaria og treningsleiren vi har ventet på så lenge.

Vi ankom Gran Canaria 22.30 på kvelden og snø været vi dro fra var allerede glemt.

Vi ankom Gran Canaria Ferieboliger 1 time senere på kvelden og fikk innkvartert oss i 3 leiligheter hvor det var 6 spillere fordelt på 2 leiligheter av 3 soverom og 4 ledere i en leilighet med 2 soverom. Det ble utnevnt en leilighetsansvarlig for hver leilighet som skulle ha ansvaret for innkjøp av mat og generelt rundt bofellesskapet.

Litt reiseslitne men spente kropper fant endelig roen og fikk seg noen gode timer nattesøvn før morgendagens treningsøkter og utforsking av nærområdet.

Søndag:

Det yret tidlig på verandaene Søndag morgen og det gikk en liten gruppe fra hver leilighet ned til nærbutikken for innkjøp til kjøleskapet og frokost for de neste dagene. Etter frokost kl 10.00 var det klart for første fotballøkt på spansk jord.

Vi brukte en fotballbinge med høye gjerder og håndballmål som vi benyttet oss av første dagen i avvente på en kunstgressbane vi skulle få bruke. Varmet opp, spilte i boks, pasningsøvelser og styrke. Delte opp i 2 grupper hvor vi kjørte spill 3 mot 3 i bingen med Petter og den andre gruppa hadde fysisk med Roger også byttet de på og rullerte på dette i noen gode runder.

Lunch på leiligheten og avslapning før vi tok turen ned mot byen og utforsking av områdene. Vi gikk i samlet gruppe og fant en liten badestrand hvor noen badet og noen tok til seg litt shopping i go` været😊Spiste en felles lunch på en liten koselig restaurant ved havets bred før vi ruslet oss oppover til et senter hvor vi fikk sett på kvalikkampen mellom Ålesund og Stabæk. Senere på kvelden var vi på kinesisk restaurant og en utrolig god middag med hele gjengen.  Tilbake på leilighetene på kvelden så ble det en rolig avdeling med mingling på tvers av bofellesskapet og hyggelig stemning til natteroen senket seg over Gateslagets gutter og jente.

Mandag:

Frokost kl 09.00 før vi gjorde oss klare for en treningstur med oppakning på ryggen opp i fjellet til et velkjent kors på en av toppene rundt Arguineguín. Startet med lett gange i gatene på vei opp til der stigningen begynte og derfra og til topps gikk det i lett jogg, spurt, skøytegange og løping oppover mot toppen som virket ekstremt langt unna i varmen.

På toppen så var det bare veien ut til korset som gjensto og noen valgte å løpe og noen tok tiden til å ta litt bilder på veien ut og hente inn pusten etter racet opp bakkene til toppen.

Vel framme på tuppen ved korset var det duket for bursdagssang for en av spillerne våre Marco Antonsen til stort engasjement og tilnærmet korstemning på fjelltoppen.

Turen ned fra toppen ble en prøvelse for enkelte som måtte ta tiden til hjelp da det plutselig føltes som rett ned og rimelig bratt men alle kom i mål og landet trygt på begge bein i bunnen. Så var det duket for en restitusjonspremie for gjengen og strandbesøk på Anfi del Mar hvor det ble en veldig lun gjeng som slappet helt av med bading, volleyball og rett ut stillinger på strandsenger.

Gåturen tilbake til leilighetene gikk langs vannet og endte opp på italiensk pizzarestaurant for en ettermiddagssnack og selvfølgelig dessert til bursdagsbarnet. Varmen, fjelltur, bading, inntrykk og fysisk fostring bidro godt til at det ble fort stille tilbake på leilighetene og natta.

Tirsdag:

Frokost 09.00 før trening og fotball økt i ballbingen hvor vi delte opp i 2 grupper og kjørte samme opplegg med spill i bingen og en tung fysisk avdeling som bærte preg av slitne kropper men pågangsmot og stå på vilje som aldri før.

Restitusjon ved bassenget og verandaer på leilighetene og slappe av før vi tok turen inn til Puerto Rico for shopping og middag. Vi delte oss opp og spillerne gikk fritt rundt i et par timer og shoppet før mat hos Lillebror som var en helt utrolig bra biffmiddag som det ble snakket om i dagene etterpå😊Etter middag var det litt mere shopping før Champions Leaguekamp mellom Liverpool og Napoli som vi så i fellesskap og til stor stemning for enkelte i gruppa som er Liverpoolsupportere.

Vi tok taxi tilbake etter kampen og slappet av med lun prat og topp stemning til det var leggetid.

Onsdag:  

Frokost 09.00 før avreise hvor vi tok taxi til Puerto Rico og hadde løpetur derfra til Amadores og strandaktiviteter med bading og generell hygge. Det ble en flott løpetur med oppakning i varierte høyder langs havet og det var et stort preg av slitne bein men det var mye klapp på skuldra og de backet hverandre hele veien og fantastisk lagmoral helt fram til stranden.

På Amadores ble det litt bading og hygge før felles lunch og håndballkamp som ble vist på tv for de som ville se kampen mens noen tok muligheten til litt mer shopping og solseng. Pakket sammen etter kampen og ny løpetur tilbake til Puerto Rico for taxi tilbake til leilighetene og avslapping før middag.

Vi tok beina fatt og gikk ned til sentrum av Arguineguín hvor vi skulle spise byens beste hamburger på Los Vikingos og det var helt riktig burger`n var fantastisk og innehaver Terje tok oss veldig godt imot og det ble en hyggelig avdeling. Etter middag var det litt delte meninger rundt håndball og Champions League så noen ble sittende hos Terje og se håndball mens noen gikk litt lengre inn i senteret og så Valencia mot Manchester United før vi samlet troppene og gikk tilbake til leilighetene og natta.

Torsdag:

Frokost 09.00 før dagens fotballøkt. Den banen vi egentlig skulle få benytte oss av hadde ikke blitt en realitet og det var litt feil info og misforståelser rundt dette med full size bane så det var litt murring i gruppa for det ble ikke fullt utløp ved å sparke i bingen og det er forståelig nok så vår egen spiller Marco tok ansvar og ringte kommunen selv og fikk til slutt tak i en som kunne engelsk.

Han tok med seg Roger ned på kommunen og fikk leie banen til Club Deportivo Arguineguín for 2 økter på Torsdag og en økt på Fredag så da ble det topp stemning i leiren igjen. Endelig muligheten til lange pasninger, løp og kamptrening.

Vi kjørte på knallhardt i varmen og tok ut det som var av krefter før vi gikk sakte tilbake til leilighetene som er bare oppover og en trappetrase mer eller mindre rett opp (føltes det som) 111 trinn i forskjellige lengder😊

Det ble 3 timer restitusjon før det bar tilbake til banen og økt nr 2 for dagen – den bar virkelig preg at tunge bein; slitne kropper og seige taklinger men ved godt mot og pågang så kom vi godt i mål med denne økten.

Middagen denne kvelden ble en retur til kinarestauranten og nok en fantastisk middag. Dama som eier restauranten med sin mann må kalles et fyrverkeri og hun snakket en herlig miks av norsk, svensk og kinesisk engelsk så det ble mye latter ved bordene.

God og mett i mager og ekstremt seige bein etter dagens 2 økter ble de 111 trappetrinna en prøvelse for noen og en hver men ble forsert med tung pust og lange steg til leilighetene hvor god nattesøvn ventet.

Fredag:

Frokost 09.00 før siste fotballøkt på hel bane og det var en lystig gjeng som tok beina fatt for den 20 minutter gåturen ned til banen. Startet treningen med litt lett løping før vi gikk over i en liten seanse med styrketrening og så over til spill. Avsluttet treningen med et lite fotoshoot i tillegg til de 1385 bildene som allerede var tatt av øktene før det bar opp til leilighetene for avslapning og fri til å gjøre hva man ønsket før økt nr 2 og den siste fotballøkten på denne turen.

Ca halvparten var ikke helt ferdig å shoppe så en av lederne tok med seg gutta inn til Puerto Rico for en 2 timers siste shoppingmulighet før treningsøkten. Siste økt besto av noe styrketrening, pasningsspill før vi avsluttet det hele med en ganske så vinnerskallementalitet på fotballtennis.Oppe på leiligheten hadde en spiller og en leder gjort klart til avslutningskveld med grilling og felles hygge.

Det ble servert pølser i lompe, hamburger og et godt stykke kjøtt til alle mann. Og etter treningsleirlovverket så måtte alle første reis holde en liten tale og alle var jo på første reis så det ble noen veldig gode og herlige taler fra alle mann. Vi inviterte også Rita og Per som var verter for leilighetene og som bisto oss på aller beste måte til enhver tid og var helt fantastiske og hele spiller gruppa pluss ledere satte stor pris på dem. Under middagsseansen så hadde lederne lyst til å dele ut 2 priser.

Kirvill som eneste jente i gjengen fikk pris for godt humør og godt pågangsmot og for at ho gjennom en hel uke har bodd med 5 andre gutter/menn under samme tak og det må jo ha vært en prøvelse.

Andreas fikk også pris for sitt gode humør gjennom hele uka, backing av medspillere, sterke morsomme humoristiske kommentarer og rett og slett jovial fra utreise til hjemreise. De fikk hvert sitt lille pyntesurfebrett med Gran Canariamotiv på. Det ble også lest opp noen personlige dype flotte dikt av Kirvill og Andreas og felles sang med kassegitar på slutten kvelden. Rita og Per holdt også en liten tale for oss og hvor fornøyde de var med å ha hatt Gatelaget på besøk en hel uke og hvor bra det hadde gått uten noe som helst trøbbel så de ønsket oss hjertelig tilbake.

Alle pakket ferdig kofferter og bager og var så å si klare for avreise dagen etter før det var puta og god natt.

Lørdag:

Frokost 07.00 og avreise kl 08.00 med minibuss til flyplassen. Det var en litt stille og rolig gjeng som ikke ville hjem til snø og kulde men sånn er det bare at en uke var gått og vi hadde gjennomført en hel uke på Gran Canaria uten noen form for tull, trøbbel eller andre utskeielser og det kan vi klappe oss selv på skuldra for alle mann og jente og være stolte av.

Masse kos og klem fra våre eminente trenere Petter & Roger som fikk sine familier nedover samme kveld og som ikke skulle returnere til norsk sokkel men feire jul og høytiden i varme og behagelige omgivelser. Litt klump i halsen og vemodig så entret vi bussen med Geir og Morten som ledere for turen hjem med en salig gjeng gategutter og jente. Flyturen gikk smertefritt hjem og det var en stor takknemlighet som lå som et teppe over spillergruppa når vi tok farvel på Torp flyplass.

Selv om en sånn opplevelse kommer til en slutt så er det kanskje litt trist der og da men da bretter vi opp ermene og vet at vi klarte det og vet hva som må til så satser vi alle kort på at dette kan bli en tradisjon for Sandefjord Fotballs Gatelag med treningsleir i varme strøk desember mnd.

Fra alle spillere og ledere så vil vi takke på det dypeste til alle som var med å bidra til denne treningsleiren. En tur og treningsleir som ble så mye mer enn bare fotballøkter men også den sosiale treningen som hver enkelt fikk kjenne på med det å bo sammen, handle sammen, stå opp sammen, komme tidsnok til trening (kladdet litt i starten) og det og rett og slett være del av noe som viser seg å ha en så utrolig stor betydning nemlig fotball og Gatelag.

Vi lederne kan ikke si så mye mer enn at vi er utrolig stolte av gjengen vår og dere har en stor plass i hjertene våres og stor respekt for at denne turen ble så bra som den ble.

Og med dette ønsker vi alle rundt oss en riktig god jul og et godt nytt år

Petter Olsen, Roger Iversen, Geir Moe & Morten Vestly😊