Nyheter

HELSEMINSTEREN SPARKER I GANG ØSTLANDSLIGAEN

Fotballstiftelsen inviterte Helseminister Bent Høie på besøk for å høre spennende forskningsresultater fra gatelagene og sparke i gang Østlandsligaen.

Mandag 25 mars på Intiltiy arena, Østlandsligaen skal sparkes i gang og vi venter besøk fra Helseminister Bent Høie og statssekretær Maria Jahrmann Bjerke. Det er ikke første gang helseministeren møter gatelagene våre. Tvert imot, Høie kjenner gatelagene godt fra de første gatelagene ble etablert. Siden den gang har Fotballstiftelsen vokst til 19 lag og det er stadig flere klubber som ønsker å ta samfunnsansvar ved å etablere gatelag.

– Det har en stor verdi, spesielt for den enkelte. De får et lag å være sammen med, noe å stå opp til om morgenen, og det som egentlig er viktig for oss alle sammen – at noen har behov for en, sier Høie.

Ja, for det er nettopp dette som er noe av suksessfaktorene til gatelagene. Det å være en del av et lag. Studien fra Universitet i Sørøst Norge viser akkurat dette. Tilsvarende har treneren en viktig rolle for spillernes recovery-prosess. Så mens lagene varmer opp presenterer Lars Kobro fra USN og medforsker Cathrine Johansen disse viktige funnene for ministeren.

Etter lunsj med spillere og presentasjon av Fotballstiftelsen og forskning, sparkes kampen i gang. Med to omganger med fairplay og god innsats, går VIF av med seieren. For kampanalyse og video fra besøket se  her – VIFs hjemmeside:  http://www.vif-fotball.no/nyheter/gatelag-har-en-enorm-tilleggsverdi-for-samfunnet og Hamkams hjemmeside http://www.hamkam.no/nyheter/hyggelig-mote-med-helseministeren-null-poeng

Fotballstiftelsen takker spillere og trenere fra VIF og Hamkam for en fin start på sesongen. Spesiell takk til Olav fra VIF som tok på seg vertskapshatten sammen med styreleder i Vålerenga fotball samfunn, Tom Krøning og bidro til at Høie og Jahrmann Bjerke fikk en fin dag på Intility arena.