Nyheter

Drømmekamp på Ullevaal Stadion

Så var dagen endelig her, Fredrikstads gatelag skulle møte regjeringslaget til kamp. En stor dag for spillerne våre, fordi denne kampen handler om regjeringens anerkjennelse av spillernes og rusavhengiges daglige kamp mot rus. At kampen ble spilt på Ullevaal var også viktig fordi det viser at fotballfamilien støtter våre spillere og gatelagsarbeidet ved å åpne selveste nasjonalarenaen.

Toppoppgjør

Med Erna Solberg i spissen, stilte regjeringen med topptungt lag. På tross av at Solberg hadde manet sine folk til å trene med ball i ferien, ble dette en tøff match for regjeringslaget.  Fredrikstads gatelag spilte strålende fotball og plasserte hele 7 baller i nettet. Selv statsministeren som kom på de siste par minuttene av kampen, klarte ikke å få regjeringslaget i scoringsposisjon.

Men hva gjør vel et tap når det er så mye idrettsglede å spore på matta, når Ullevaal bader i augustsol, når publikum fra fjern og nær heier og jubler over prestasjonene på matta, og når kampen gir et minne for livet? Ingenting selvsagt. Og når selv statsministeren nå kan si «Da jeg spilte på Ullevaal…», glemmer nok ikke regjeringen heller denne kampen med det første.

Mingling på indre bane
Med halve medienorge på plass, var det mange som ville ha en bit av både FFK spillere og regjeringslaget, både før og etter kampen. Det stod ikke i veien for at spillerne våre fikk en prat med regjeringslaget, som tok seg god tid på indrebane etter kampen.  Spillerne våre har mange ulike historier å fortelle og det er mange ting som kan sies om gatelagene, for gatelagene er fotball og så mye mer. Å få en rolle i laget, bli sett for den du er, bli stilt krav til og bidra inn i fellesskapet, var noen av tingene som ble løftet fram for regjeringslaget. Kommunenes viktige rolle som lagspiller fikk Solberg også høre om.

Takk!!!!

Det er viktig for oss at beslutningstakere i samfunnet ser betydningen av gatelagene og lytter til våre spillere, som vet hvor skoen trykker. Vi kan slå fast etter drømmekampen at vi har en sporty regjering som tør å takke ja til invitasjonen om å spille kamp mot Norges beste gatelag på Ullevaal. Vi har også en lyttende statsminister som møter spillerne våre med verdighet og anerkjennelse.

Fredrikstads gatelag med Lars Petter Hansen (Biffen) i spissen, var ikke bare første klubb ut med gatelag i 2011. Det er også laget som har trent hver dag gjennom sommeren, og sørget for at flere busser med supportere fant veien til Ullevaal og sørget for topp stemning på tribunen.

Stor takk til Solberg og hennes mannskap og Biffen og FFKs gatelag for kampen, til Ullevaal stadion som åpent dørene og til alle som kom for å heie på lagene. Denne kampen kommer vi aldri til å glemme!

Sjekk ut statministerens kontors egen videoreportasje med FFKs Renè Kristiansen i hovedrollen ved å klikke her

Regjeringslaget:

Nikolai Astrup – Digitaliseringsminister

Ola Elvestuen – Klima- og miljøminister

Harald Tom Nesvik – Fiskeriminister

Invil Smines Tybring-Gjedde – Samfunnsikkerhetsminister

Bent Høie – Helseminister

Jøran Kallmyr – Justisminister

Frank Bakke-Jensen – Forsvarsminister

Kjell Ingolf Ropstad – Barne- og familieminister

Jan Tore Sanner – Kunnskapsminister

Dag Inge Ulstein – Utviklingsminister

Vegard Einan – Statssekretær

Røy Angelvik – Statssekretær

FFKs gatelag:

Michael Nilsen

Kasper Martinsen

Jørgen Linnerud

Morgan Martinsen

Jusof Gadalla

Ole Magnus Kvernevik

Niklas Gjør erg Pedersen

Renè Kristiansen

Jan Remi Thorbjørnsen

Niklas Aardalen

Christoffer Eriksen

Nisse Bergstrøm

Julius Pettersen

Arvid Rasmussen

Max Andersen

Renè Kristiansen jubler for scoring – Foto: FFK

Erna Solberg og Biffen takker for kampen Foto :FFK

Hedda Bie og Selim Emeci sammen med Erna Solberg

Morten Skauge, Morten Nyborg, Erna Solberg og Johan H. Andresen