Nyheter

Molde FK starter gatelag!

Mandag 19. august signerte Molde FK avtalen med Fotballstiftelsen som gjør de til klubb nr 20 i gatelagsfamilien. For Fotballstiftelsen som i år har fokusert på etableringen av «Møreklyngen», er dette naturligvis en stor dag. Ikke minst er vi stolt over at en så stor og tradisjonsrik klubb som Molde fotballklubb nå velger å ta et samfunnsansvar overfor vår målgruppe.  Vi er også veldig glade for Molde kommunes engasjement i det nyetablerte gatelaget.

Den som har fått ansvaret av å lede laget er ingen ringere enn Knut Olav Rindarøy som har tre cup og seriemesterskap med klubben på CVen.

«For oss så betyr det mye å etablere et gatelag. Vi ønsker at gatelaget skal være en integrert del av klubben. Vi ønsker å tilby spillerne noe å se frem til i hverdagen og et felleskap. På sikt håper vi at vi kan bidra til at flere av spillerne våre kommer tilbake til arbeid eller utdanning» sier Knut Olav.

Med til Molde var også Stabæks Espen Lindmark som startet dialogen med klubben om å starte gatelag. For Espen som har et stort hjerte for gatelagsfotballen, var dette naturligvis også en stor dag.

«Molde er en av klubbene vi har ønsket oss lenge og som en av tungvekterne i norsk fotball gir de gatelagsfotballen et løft ved å etablere lag. Å ha et gatelag er en «livstidsforpliktelse» derfor har det vært helt riktig av Molde å bruke litt tid og det ser nå ut til at de har fått et veldig godt fundament i samarbeid med Molde Kommune til å etablere et solid tilbud for rusmiddelavhengige her» sier Espen.

Moldes gatelag har allerede tyvstartet med treninger og har hatt 10 og 11 personer med på de to første treningene. Laget skal veksle på å trene på Aker Stadion og Moldehallen og har fått egen garderobe på stadion. Laget skal også ha faste måltider i måneden sammen med A-laget i tillegg til lagets ordinære lunsjtilbud på treningsdager. Laget trener hver onsdag og fredag og har oppmøte klokken 12.00 på Aker Stadion.