Nyheter

IL Sandviken starter gatelag!

En gledens dag i Bergen. Sandviken starter gatelag med særlig fokus på å få flere jenter med!

11. oktober signerte Sandviken med Fotballstiftelsen om å etablere gatelag, samtidig som klubben signerte med Bergen kommune om samarbeid om gatelagssatsingen. Både Byråd for sosial, bolig og inkludering, Erlend Horn og Byråd for barnehage, skole og idrett, Linn Kristin Engø satte sin signatur på samarbeidsavtalen, sammen med klubbens egen styreleder Pål Hansen.

 Fokus på jenter
Det er flere jenter med på gatelagene, men gutta er i klart flertall. Vi ønsker oss flere jenter med på lag, og det er derfor spennende at vårt første Toppserielag har tatt initiativ til å etablere gatelag. Gatelaget til Sandviken er også for gutta selvsagt, men vil  jobbe ekstra med å rekruttere jentene inn. Det er kanskje ikke så rart at klubben har et særlig fokus på jentene. Sandviken er en av pionerene innen kvinnefotball, og har utelukkende befunnet seg i de to øverste divisjonen innen norsk toppfotball for kvinner siden de ble etablert.

En av drivkreftene bak prosjektet er Mette Hammersland, som selv har spilt i toppfotball i Sandviken.

«Jentene i Sandviken gleder seg til å lage gode rammer for vårt nye gatelag, og forhåpentlig være med å gjøre en forskjell.» sier Mette, tydelig engasjert.

Mette har med seg en svært kompetent gjeng på Stemmemyren. Linn-Marie Knudsen med lang erfaring både fra idretten og tjenestene vil ha rollen som prosjektleder, mens Sandvikens egen midtstopper Ingrid Østervold Stenevik, vil ha hovedansvar for å trene laget. Frivilligapparatet i klubben står også klare med åpne armer til å ta imot nye spillere.

Bergen, første by med to gatelag
Det er ikke hver dag to byråder stiller opp for å signere en samarbeidsavtale når et gatelag blir etablert.  «Kjempebra når initiativene kommer fra idretten og vi skal legge til rette for at dette skal lykkes» sier Erlend Horn entusiastisk til en av de fremmøtte journalistene. Han vet hvor viktig et gatelag er for mange etter å ha fulgt Branns gatelag de siste årene. Idrettsbyråden var ikke mindre engasjert når hun viste til idrettens unike evne til å skape felleskap og samhold. «Jeg er takknemlig og glad for å ha fått et gatelag i Bergen som fokuserer ekstra på jentene og kan få inkludert flere som ellers er vanskelig å få med i idretten», sier Engø.

Det nyetablerte MO-senteret på Eidsvåg vil få et særlig ansvar i samarbeidet med å rekruttere og følge opp spillere. Senterets leder Bjarne Aannewiik kunne fortelle om stor entusiasme og støtte til gatelagsarbeidet både blant ansatte og brukere av senteret. Brann vil også være en viktig støttespiller for Sandviken framover, og vi ser fram til gode synergier av å ha to gatelag i samme vestlandsby.

 Oppstart 4. november
Gatelaget til Sandviken vil trene på Stemmemyren kunstgress og benytte seg av de samme lokalene som A-laget, som de også vil spise lunsj sammen en gang i uka. Første trening er 4. november.

Sandvikens gatelag tilbyr følgende:

  • Trening hver mandag og torsdag 09.30-13.
  • Servering av mat i forkant og etterkant av hver trening.
  • Utlån av treningstøy og fotballsko.
  • Fine garderobefasiliteter, håndklær og hygieneartikler tilgjengelig.

 Kontaktperson:
Linn-Marie Knudsen, tlf: 93493059, mail: gatelag@ilsandviken.no

Velkommen Sandviken – vi er glade for å ha dere med i gatelagsfamilien!