Nyheter

Fredrikstad vant årets andre nasjonale gatelagsturnering

3. og 4. desember ble årets andre nasjonale gatelagsturnering avholdt i Østfoldhallen og på «eget gress» var guttene og jentene fra plankebyen nok en gang best i turneringssammenheng og stakk avgårde med seieren etter 2-0 seier mot Lillestrøm i finalen.

For mange så kommer det kanskje ikke som en overraskelse at det nettopp var de røde og hvite som nok en gang stakk av med seieren, men tradisjonelt har Fredrikstad vært best om sommeren og ikke vært like suverene på vinterturneringene. Derfor smakte nok seieren ekstra godt for laget.

Årets andre nasjonale gatelagsturnering startet ikke helt uten dramatikk da værgudene på ingen måte ønsket å spille på lag med oss. Speilblanke veier førte til at det ble  forsinkelser, men med god sportsånd og fleksibilitet ble alle kamper spilt. Når en buss finner seg i rollen som «Bambi på isen» er det også fantastisk å ha dyktige passasjerer ombord som kan bistå med legging av kjetting.

Sammen med Viking vant også Fredrikstads gatelag Orklas Fair Play pris. I hver kamp under turneringen  har dommerne instruks om å kåre det laget som spilte mest etter Foballstiftelsens FairPlay-regler. Med 6 – 6 i antall vunnede «FairPlay»-kamper ble det en delt pris og lagene får med andre ord delt omsorg for pokalen.

Turneringen var også tidenes største med 20 gatelag og ca 250 utøvere og vi ønsker å takke alle lag for dere fantastiske innsats. Molde FK fikk sitt første møte med gatelagsfamilien og gjengen fra Romsdal viste tidvis at de blir et lag å regne med i turneringene som kommer.

Tradisjon tro ble første kveld avsluttet med festmiddag på hotellet, årets siste hotelldestinasjon var Quality Hotel Sarpsborg. Takk til hotellet for godt vertskap.

Videre ønsker Fotballstiftelsen å takke alle frivillige som stilte opp under turneringen. Rolvsøy OldBoys, Plankehaugen og elevene fra Glemmen videregående skole. Uten de frivillige kan vi ikke arrangere turneringer og deres innsats som baneverter, i sekretariat, i «mathallen» og som ryddehjelper var helt avgjørende for at det ble en god turnering og to fine dager i Fredrikstad.

Tusen takk til vår samarbeidspartner Orkla for mat under turneringen og takk til Puma for matchballer.

Vi ses i Tromsø i 2020 for det som kommer til å bli tidenes vakreste sommerturnering under midnattsola 23. – 25. juni