Nyheter

Gatelagenes coronaøkter

Da gruppechatter og turer i smågrupper endelig ble byttet ut med fotballsko og lukten av kunstgress, var det veldig mange som jublet. Endelig kunne gatelagsspillerne igjen kjenne litt på gleden av fotball, samhold og fysisk nærvær, med avstand.

Noe av det morsomste med fotball er for mange tross alt å spille kamper enten på trening eller mot andre lag. Få ting er gøyere enn å kjenne på følelsen av å slå den avgjørende pasningen, komme unna med en finte og score. Som forsvarsspiller og keeper er man stolt som en hane når du i siste liten fikk hånda på ballen eller hadde en helt avgjørende blokkering.

Treningsrestriksjonene med avstand og smågrupper la ikke akkurat til rette for disse gledesøyeblikkene, og mange lurte på hvordan treningene kom til å bli.  Samtidig har smitteverntiltakene krevet mer ressurser rundt lagene. Med midler fra Gjensidigestiftelsen og i samarbeid med Idrettsgleden har Fotballstiftelsen fått utarbeidet egne koronavennlige øvelser og konkurranser med ball som kan kjøres i lagene.

Med øvelser som «1vs1 og 2vs2 korona-style» har lagene igjen fått utfordret hverandre og fått kjenne litt på konkurransenervene. Trenerne har også fått mer koronavennlig innhold til sine verktøykasser. Jubelbrølene er tilbake og vi ønsker å dele gatelagenes koronakonkurranser med alle! Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan det har fungert for deres lag!

Gatelagenes coronakter – Konkurranser

Takk til Gjensidigestiftelsen som har bidratt med midler til gatelagenes koronakonkurranser og oppfølgingen i lagene under koronakrisen.