Nyheter

Fredagsposen fra Matsentralen <3

Torsdager starter tidlig i Drammen. Før morgenrushet setter inn er Marianne og «Kjell» for lengst på vei til Matsentralen i Oslo for å hente mat til Godsets Gatelag.

Savner fellesskapet rundt bordet

Det er ikke bare lidenskap for fotball i Godsets gatelag. Måltider har vært en viktig del av gatelagstilbudet fram til coronaen kom. Det er ikke bare spillerne som savner varmmaten. Det gjør Marianne også.

Måltider er så viktig. Det skjer så mye rundt et matbord. Vi merker at samholdet påvirkes av coronaen. Vi kan ikke lenger samles på samme måte, sier Marianne

Maten i Strømsgodsets Gatelag er viden kjent. Bak den står Marianne. Tidligere var også Alexandra med. Varmmat tilberedes med lidenskap og sørger for at spillerne får et sunt måltid denne dagen. Med coronaen kom også stengte kjøkken og fellesarenaer på Gulskogen.

Siden vi ikke kan servere mat lenger lager vi matposer til laget, sier Marianne. Vi deler de ut på fredager til de som møter opp fast.  Vi tar med mat man kan lage hjemme. Mat til varme måltider er bra.

Maten kommer fra Matsentralen. Mange av Gatelagene har hatt enorm glede av Matsentralene gjennom denne våren og sommeren. Overskuddsmat har blitt hentet, matposer laget og fordelt til spillere. I enkelte lag er det Gatelagsspillere selv som står for dette.

Marianne vet hvor hun skal lete etter godsakene

En veteran og en fersking

I dag har Marianne med seg en ny spiller. Han har bare spilt på laget noen uker, men utmerker seg allerede som en ressurs for laget. «Kjell» er på tilbudssiden og det er en god egenskap» understreker Marianne. «Dessuten er han stabil og tidlig oppe om morgenen».  «Kjell» har nylig flyttet til Drammen fra en annen kant av landet. «Det beste med Gatelaget er å bli kjent med noen. Det er ikke noe stress, ikke noe mas. Man kan spille fotball å ha det gøy», sier «Kjell».

Rekorder med bismak

Matsentralene har opplevd en enorm vekst i matutdeling de siste månedene. I dag startet dagen med leveranse av 5 tonn mat. «Det går litt i bølger, sier Cristiano, som styrer Matsentralen i Oslo. Vi deler i snitt ut 5,4 tonn hver dag.  Det er en rekord med bismak. Det er trist at vi i verdens rikeste land må sette rekorder på mat vi omfordeler»

Cristiano har alltid et smil på lur

Dagens handlevogn blir fylt av litt av hvert. Fjordland kjøttkaker, omelettmiks, brente mandler er noe av maten som blir plukket med. Toalettsaker er også populært En hundeskål finner veien til kurven, sammen med litt kattemat.  Skålen skal Mariannes nye valp få.

Det er mye mat og mye omtanke i jobben som gjøres på Matsentralen denne morgenen. Marianne er fornøyd med dagens tur; «Dette blir minst 2 poser til hver. Det er luksus på en fredag når kjøleskapet ikke er fult med mat»