Nyheter

KBKs nye stolthet

– Jeg gikk tur med KBK-jakka mi her en dag. Aldri før har så mange hilst på meg, sier Geir Roger Mikaelsen stolt. Det lyser av engasjement når lokalavisa Tidens Krav var på besøk hos det ferskeste laget i Fotballstiftelsens gatelagsfamilie.

Det er gått litt over en måned siden Kristiansund Ballklubbs gatelag hadde sin første offisielle trening. Denne uka var lokalavisa, gjennom den meritterte sportsjournalisten Rune Edøy, tilbake for å se laget i aksjon.

Les hele saken i Tidens Krav her (OBS! krever abonnement)

Og det er full fart i KFK-hallen, der de ferskeste medlemmene i KBK-familien har trening to ganger i uka. Gjengen på gatelaget kom litt senere i gang enn planlagt på grunn av koronapandemien, men nå er det full rulle hver mandag og torsdag.

Dermed har Fotballstiftelsen 22 gatelag i aksjon.

Klubblegende som hovedtrener

Og som hos så mange av de andre er det trenere med stor fotballfaglig tyngde som kjører øktene – i KBK gjennom en av klubbens store spillere Conny Månsson og klubbens utviklingsleder Leo Totev.

– Conny, den svenske legenden, sier en av gutta til Tidens Krav.

Det kjøres på med treninger med en intensitet som ikke ligger langt tilbake for det som foregår med elitelaget på Kristiansund stadion ei god lissepasning unna KFK-hallen.

– Du merker stor forskjell på formen. Ja, kondisen har blitt mye bedre, sier en av spillerne.

Stoltheten er tydelig selv om han ikke vil ha navnet sitt på trykk i lokalavisa.

– Det er utrolig moro at vi kan få til noe sammen som et lag, fortsetter nestemann.

– Dette er jo noe helt annet enn det jeg vanligvis fyller dagene med. Veldig bra, sier Hans Thomassen – som du ser i aksjon på bildet over.

Begge kjønn – alle aldre

Laget består av både gutter og jenter – i alle aldre.

– Det sosiale er veldig viktig for meg. Jeg sitter mye alene. Her kommer jeg meg ut og møter andre, sier en av veterangutta – som får korreksjon da han legger til: – Men jeg er ikke så god. De andre er jo mye yngre enn meg.

– Slutt og tull. Her er det ingen som er bedre enn andre. Det viktigste er å møte opp for å ha det moro med fotball, sier Leo Totev.

Høydepunkt også for trenerne

Det sosiale er viktig. Og så er man en integrert og ekte del av KBK – og med det byens stolthet. Ikke rart det da vekker oppmerksomhet og er stas når Geir Roger Mikaelsen kan møte folk i Kristiansund ikledd KBK-jakka.

Men også trenerne har fått nye høydepunkt i uka:

– Når du våkner mandag morgen og vet du skal på trening med gatelaget, da blir du glad inni deg, sier Leo Totev, som til daglig jobber som utviklingsleder i eliteserieklubben.

Etter øktene er det sosial samling i KFK-stua. Torsdag ble det servert bagetter.

– Du burde vært her på mandag, da er det varmmat, sier en av spillerne til Tidens Kravs utsendte og ler.

Les hele saken i Tidens Krav her (OBS! krever abonnement)

Takk til Rune Edøy og Tidens Krav for bruk av sitater og bildet av Hans Thomassen i aksjon.