Nyheter

Utfordrer Klopp på bærekraft

Fredrikstads gatelag #taketheball og i en herlig video forteller de om sine viktigste bærekraftsmål – før de sender ballen videre til Jürgen Klopp.

I dag, 11.11 kl. 09.00 lanserte statsminister Erna Solberg en videokampanje med fokus på bærekraftsmål. Med hashtagen #taketheball er det meningen å få med flest mulig til å gjøre akkurat det – ta imot ballen og fortelle hva man vil prioritere for å hjelpe verden nå bærekraftsmålene.

Fotballstiftelsen ble oppringt fra statsministerens kontor om kampanjen – fordi man der så det som viktig å få med nettopp gatelagene i kampanjen.

Og Fredrikstads gatelag tok definitivt utfordringen og har laget en herlig video med et tydelig budskap. For øvrig i korrekte omgivelser – tatt opp hos en samarbeidspartner som driver med gjenvinning!

Og selv om ikke det var et krav, tok de likegodt hele videoen på engelsk. Det fordi dette både er en lokal kampanje, en nasjonal kampanje og en internasjonal kampanje. Og apropos det siste, FFKs gatelagstrener Lars Petter Hansen er ikke snauere enn at han utfordrer Jürgen Klopp til å komme på bærekraftsbanen når han kaster ballen videre.

Kampenjen startet med statsminister Erna Solberg kl. 09.00. Fem minutter etter var FFK ute med sin video tagget med #taketheball i tekstfeltet. Og flere av gatelagene kommer både utover uka og i tiden fremover.

Alle tagger i tillegg med #gatelaget – slik at dette blir en egen kampanje for vår virksomhet midt oppe i den internasjonale kampanjen #taketheball.

Og Fotballstiftelsen er selvfølgelig også med og sier hva vi vil prioritere for at verden skal nå bærekraftsmålene i 2030.

Og så oppfordrer vi alle, gatelag, gatelagsspillere og alle andre til å bli med og lage sin video og poste den på sosiale medier med emneknaggen #taketheball og altså #gatelaget

Da sees vi alle der – sammen med blant annet denne:

Følg kampanjen på facebook – der videoene flommer inn ved å klikke her

#taketheball #gatelaget