Nyheter

Slik er livet som gatelagsspiller

Lurer du på hvordan livet som gatelagsspiller egentlig er? Torstein fra Strømsgodset og Kjell fra HamKam gir deg et skikkelig innblikk i den nye gatelagsfilmen. Se den her.

– Jeg grua meg skikkelig, sier Kjell om sitt første møte med gatelaget til HamKam. Det viste seg å være helt ubegrunnet.

– Jeg ble tatt imot som en av gjengen med en gang, forteller han i flimen som er laget for Fotballstiftelsen av Jørgen Nordby.

Kjells Gatelagsdebut kom i 2017. Etter et langt liv med alkohol hadde han bestemt seg for å slutte. Og som den dedikerte Kamma-supporteren han er (sjekk tatoveringen i filmen), førte det til at han også ble en ekte HamKam-spiller. Nå trener han tre ganger i uka og ser helt andre muligheter i livet.

– Når en kommer inn i Gatelaget har en muligheter for å føle seg viktig, slik at en kommer seg videre i livet. Et springbrett for kanskje å få seg jobb eller skolegang, sier Kjell, som selv har fått seg erfaring som assistent på en barneskole i Hamar.

For Torstein i Drammen er Strømsgodsets gatelag blitt både en treningsarena, et sosialt treffsted og en arbeidsplass. I sin første tid på Gatelaget ble det fortsatt litt festing på dager det ikke var trening. Men så fikk han seg jobb på Gatelaget. Og i dag vasker han og ordner også med utstyret til klubbens G14- og G16-lag.

– Nå kan jeg jo ikke gå ut og ta meg en fest. Da sløser jeg jo bort det godet jeg har fått, sier Torstein.

Og han er ikke den eneste gatelagsspilleren som har blitt en ressurs i og for klubben sin. Samtidig er det mange som også har tatt steget ut i det ordinære arbeidsliv. Siden Fotballstiftelsen ble etablert i 2015 har nå over 200 spillere begynt i lønnet arbeid. I tillegg kommer et tilsvarende antall som har begynt på skole eller i arbeidstrening.

– Det å se at andre har lykkes med å komme gjennom det de har slitt med og komme et steg videre i livet. Det gjør at de også gir håp for andre, sier Kjell. 

SE FILMEN «LIVET SOM GATELAGSSPILLER» HER