Nyheter

På tur med Vålerengas gatelag

Vålerengas gatelag tar smittevern på alvor, men lar ikke pandemien gå ut over aktivitetsnivået for gatelaget. Fotballstiftelsen ble med da gatelaget skulle på sin ukentlige skitur i marka.

Gode besøkstall til tross for lite fotballspilling

I snart ett år har gatelagshverdagen vært snudd på hodet. Kamper og turneringer har vært avlyst, og sklitaklinger og herlige dueller har vært byttet ut med pasningsøvelser og skuddtrening med god avstand. Hardest rammet av smittversnrestriksjoner er utvilsomt hovedstadslaget som ikke har hatt anledning til å trene med med kontakt siden mars i fjor. Dette har imidlertid ikke gått ut over motivasjonen for spillerne på Vålerengas gatelag som i 2020 var det gatelaget som var mest besøkt med 73 unike spillere. Det er imponerende!

Med en kreativ trenergruppe i spissen har gatelaget til Vålerenga blant annet besteget Gaustatoppen, vært på ski- og slalomtur på Beitostølen, drevet med utendørs styrketrening, frisbeegolf, gåturer og nå ukentlige skiturer. Denne fredagen ble Fotballstiftelsen invitert med og når muligheten til å bytte ut hjemmekontor med Nordmarka byr seg, så er det bare å hive seg selv om en ikke har gått en ordentlig skitur på snart 20 år.

Drama i løypa og skiglede på sitt beste

5 spillere trosset bitende kulde og tok på seg skiene i dag. Turen gikk fra Frogneseteren til Sognsvann, en fin tur på rundt 10 km som dog byr på en del utfordrende nedoverbakker. Da er det ikke rart at vi ble mektig imponert av Vålerengas Sadri, som kun hadde èn skitur på CVen før i dag. Sadri klinte til, nektet å ta av seg skiene i de bratteste bakkene og kastet seg fryktløst utfor, mestringsfølelsen var til å ta og føle på. «sist gang tryna jeg 15 ganger på 10 minutter, i dag har jeg bare tryna 10 ganger på 1 time» sa Sadri med verdens bredeste glis da vi halvveis tok en velfortjent pause på Ullevålseter.

Dagens «drama queen» ble imidlertid Fotballstiftelsens Selim Emeci som etter ca 40 minutter ble kritthvit i ansiktet, mistet delvis taleevne og måtte ha hjelp av stavene til å holde seg oppreist. Vi skylder på dårlig bekledning og tom mage, men da er det fantastisk å ha gatelagstrener Maren ved sin side. Som selvutnevnt skimamma hadde Maren selvfølgelig tursjokoladen Kvikk-lunsj i sekken og en ekstra jakke til unge Emeci, som etter en liten pust i bakken var klar for nye eventyr med gatelaget.

På tross av kulda ble det en nydelig dag i Nordmarka med strålende vær fra start til slutt. Ved ankomst Sognsvann var vi alle enige om at selv om savnet etter fotball er stort, så hjelper det å komme seg ut på skitur med gode lagkompiser.

Har du lyst til å være med Vålerengas Gatelag? Laget trener mandag, onsdag og fredag klokken 12. Gatelaget samarbeider med Matsentralen om uthenting av mat og har matutlevering hver onsdag. Ring eller send sms Svein Helge 92 207 128 eller Maren 936 07 399.

Takk for turen!